top of page
penvrienden-1200x900_edited.jpg

in de briefwisseling komen onderwerpen aan bod die in de kelder van iemands hart zijn beland

Vriendschap in Twaalf Brieven wil via fysieke post mensen de mogelijkheid bieden om in contact te komen met zichzelf en met een Ander. Het briefcontact nodigt schrijvers uit om een jaar lang maandelijks te vertragen en te verstillen om vanuit die rust een betekenisvolle verbinding met de ander aan te gaan.

Vanaf november 2023 kunnen organisaties en instellingen een licentie en ondersteuning ontvangen om het project uit te zetten onder cliënten/ klanten/ medewerkers.

Schermafbeelding 2023-09-07 195324.png

Waarom?

Ben je nieuwsgierig naar hoe Vriendschap in Twaalf Brieven voor jouw organisatie of instelling van waarde kan zijn?

Uit de eigen bubbel

Tegen eenzaamheid

Leer een collega kennen

Vriendschap in Twaalf Brieven biedt de mogelijkheid om mensen te verbinden die elkaar nogmaalgesproken niet snel ontmoeten. In Almere hebben meer dan 60 jongeren invulling gegeven aan hun Maatschappelijke Diensttijd via Vriendschap in Twaalf Brieven. 

Bij Huis van de Mens in Mechelen hebben bewoners van twee verzorgingstehuizen elkaar leren kennen via Vriendschap in Twaalf Brieven. Het project bleek voor hen een krachtig middel om eenzaamheid onder bewoners te verminderen en een warme connectie te creëren. 

Stel je eens voor dat al jouw collega's tijdens de feestdagen twee penvriend-pakketten ontvangen als kerstcadeau: één voor henzelf en één voor hun penvriend-to-be. Of laat collega's van verschillende afdelingen met elkaar schrijven om onderlinge verbondenheid te versterken. 

Trek nieuwe klanten/ bezoekers

Geef vertraging en verstilling cadeau

Dankzij Vriendschap in Twaalf Brieven raakte 120 Almeerders bekend met vrijwilligersorganisastie Humanitas. Door de aangepaste schrijfinspiraties leerden zij via de schrijfinspiraties de verschillende projecten van Humanitas kennen. 

Waar het toetsenbord onze gedachten soms wel lijkt in te halen, heeft de handgeschreven brief het potentieel om gedachten te vertragen om zo een diepere verbinding te maken met onszelf, onze omgeving en het transcendente. Al 60 Amsterdammers werden om die reden gekoppeld bij Zinnig Noord.  

bottom of page